ßßß Cookit - przepis na Mortadela w cieście z pomidorem i mozzarellą

Mortadela w cieście z pomidorem i mozzarellą

nazwa

Wykonanie

29 kwietnia 2014
Składniki:
250g mortadeli w kawałku
1 średni pomidor
1 kulka mozzarelli
przyprawa do mozzarelli i pomidorów lub suszona bazylia
Ciasto:
1/2 szklanki mleka
1 jajko
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki:
soli ,pieprzu , chili
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mortadelę pokroić w plastry ok 2 cm.
Mozzarellę oraz pomidora pokroić w cienkie plastry (1 plaster na 1 kawałek mortadeli)
Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.
Na patelni rozgrzać olej.Każdy kawałek mortadeli maczać w cieście ,smażyć na wolnym ogniu najpierw z jednej strony do zarumienienie następnie przekręcić, na każdy kawałek położyć plaster pomidora oraz mozzarelli.Smażyć ponownie na rumiano.
Wierzch oprószyć przyprawą do mozzarelli pomidorów lub bazylią.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Post navigation
← Lekka i bardzo pożywna sałatka,polecam na zdrowy obiad :)
Od 11 mies. życia powinno się wprowadzać domowe pieczone mięsko dzieciom.Gabrysi upiekłam pierś z koperkiem , smakowała jej i to bardzo:) Na ciepło zjadła z ziemniaczkami a reszta została jako wędlina na kanapki. Oczywiście dorosłym też polecam,a w szczegulności osobom na diecie :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tradycyjnie-smazylam-mortadele-w-jajku-i-bulce-tartej-taka-wersja-nadala-calkowicie-innego-smaku-i-charakteru-popularnemu-daniu-polecam