15 kwietnia 2014Składniki:2 kromki chleba2 jajka2 plastry salami2 plastry sera żółtego2 plastry pomidora1 łyżka majonezumasłoczosnkowe / śmietankowecurrysól , pieprzDodatkowo:2 torebeczki śniadaniowePrzygotowanie:W garnku zagotowujemy wodę , do torebeczek śniadaniowych wbijamy jajka , ścisło związujemy , wkładamy do wrzątku- gotujemy ok 2-3 min.Kromki chleba opiekamy w tosterze lub na patelni smarujemy masłem , dekorujemy pokrojonym pomidorem.Na talerzu układamy plastry salami , pokrojone w mniejsze kawałki plastry sera oraz ugotowane jajka .Wierzch przykrywamy majonezem wymieszanym z curry- oprószamy solą i pieprzem.SmacznegoPost navigation← Pizzę z tuńczykiem robiłam pierwszy raz .Bardzo smakowało mi te połączenie.Zapraszam:)Do tej sałatki nie użyłam żadnych przypraw ani sosu.Soczyste warzywa i tuńczyk świetnie się ze sobą komponują.Sałatka jest lekka i zdrowa. →