ßßß
Cookit - przepis na Jajka z pastą serowo-czosnkową
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka z pastą serowo-czosnkową
Składniki
Jajko
Żółty ser
Majonez
Czosnek
Sól
Pieprz
Koperek
Wykonanie
Wiosna.
Wielkanoc?
Gdzie?
U mnie szaro.
inspiracja
4
jajka
3 łyżki
sera żółtego
5 łyżeczek
majonezu
ząbek
czosnku
sól
,
pieprz
koperek
Jajka
ugotować na twardo - włożyć do zimnej
wody
, po zagotowaniu odliczyć 10 minut.
Przelać
jaja
zimną
wodą
, ostudzone obrać ze skorupek.
Przekroić wzdłuż na pół, wyjąć
żółtka
.
Żółtka
wymieszać z
serem
,
majonezem
, przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
.
Doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
.
Dodać posiekany
koperek
.
Masę przełożyć do szprycy, udekorować masą zagłębienia po żółtkach.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/03/jajka-z-pasta-serowo-czosnkowa.html
Przepisy powiązane
Jajka faszerowane pastą serową i orzechami
Pasta serowo-jajeczna
Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami
Sałatka z kiszonego kalafiora
Różowe jajka faszerowane
Składniki powiązane (0)