Wykonanie
Pierwszy tydzień marca za nami, zatem postanowiłam powolutku dodawać przepisy z związane z Wielkanocą. Zostało mi kilka ciekawych propozycji z zeszłego roku. Myślę, że uda mi się także przygotować coś nowego na bieżąco. Wielkanocny cykl pragnę rozpocząć
jajkami faszerowanymi. Dzisiaj wersja z
żółtym serem i
orzechami, czyli bardzo ciekawa kompozycja smaków. Jeśli nie macie pomysłu lub znudził Wam się tradycyjny
sos tatarski, czy też farsz na bazie
majonezu i
szczypiorku, to bardzo polecam ten sposób.

Składniki:3
jajka50 g
sera żółtego3 łyżeczki
majonezuząbek
czosnku4 posiekane
orzechy włoskiesól,
pieprzkoperekPrzygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej
wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia
wody). Po tym czasie przelewamy je zimną
wodą i ostudzone obieramy ze skorupek.
Jajka przecinamy wzdłuż na pół, następnie ostrożnie usuwamy
żółtka. Rozdrabniamy je widelcem i mieszamy z
żółtym serem,
majonezem,
koperkiem oraz przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Na koniec dodajemy posiekane
orzechy włoskie. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Gotową pastą wypełniamy zagłębienia po żółtkach.
Jajka chłodzimy w lodówce przez pół godziny przed podaniem.Smacznego!