Wykonanie
Wiem, że po Wielkanocy pewnie już nie możecie patrzeć na
jajka, ale zawieruszył mi się tu jeszcze jeden bardzo prosty i fajny przepis. Gości w naszym domu już od ponad 25 lat, "zgapiony" gdzieś od jakichś znajomych.Składnik farszu zaskakują do tego stopnia, że gdy pytam kogoś kto je te
jajka po raz pierwszy z czego jest zrobiony, nikt nie potrafi powiedzieć co jest w środku, oprócz
żółtka oczywiście :-).Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:6
jajek ugotowanych na twardo4 łyżeczki
koncentratu pomidorowego4 łyżki drobno startego
żółtego sera2-3 łyżki
majonezusólpieprz1 łyżka posiekanego
koperkuWykonanie:
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy
żółtka i wkładamy do miski. Ucieramy je lub rozgniatamy widelcem z
majonezem. Następnie dodajemy koncentrat,
starty ser,
koperek i
przyprawy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki
jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką.