ßßß
Składniki:2 pomidory3 jajka3 łyżki stołowe jogurtu greckiego2 łyżki stołowe majonezu2 ząbki czosnkugarść startego żółtego serasól, świeżo mielony pieprzPrzygotowanie:Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek.Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Następnie układamy je na dużym talerzu lub półmisku, jeden obok drugiego. Posypujemy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Ostudzone wcześniej jajka obieramy, kroimy w plastry i układamy na pomidorach.W osobnej miseczce łączymy jogurt, majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i powstałym sosem zalewamy pomidory wraz z jajkami. Na koniec całość posypujemy startym żółtym serem. Przed podaniem przechowujemy w lodówce.Smacznego!