Wykonanie
Jak zwykle pomysł znikąd, bo z luźnej rozmowy z dziewczynami co byśmy zjadły, ech...;pNo to w
sumie, dlaczego miałabym jej nie zrobić? Ani ona czasochłonna, ani trudna, a smaczna,więc robię koleżankom;)...Ten sos robi wielką różnicę, że tak
powiem w porównaniu do samego
majonezu, gorąco polecam;)Przygotowanie: 15 minutKoszt: około 15 złSkładniki:1
brokułpuszka
kukurydzy4
jajkakilka
pomidorków koktajlowych4 ząbki
czosnku1
cebula czerwonasól,
pieprzjogurt grecki - 2-3 łyżkiłyżka
majonezu Kielecki
ser żółtyBrokuły myję, dzielę na różyczki, gotuję w osolonej wodzie jakieś 4 minuty.
Jajka gotuję na twardo.Do miski wsypuję osączoną z
wody kukurydzę, dorzucam pokrojoną w kostkę
cebulę.Kiedy
brokuły wystygną, kroję je na drobno, ale nie na "papę", dokładam do miski.
Jajka obieram, dodaję poszatkowane.Mieszam wszystkie składniki, doprawiam
solą,
pieprzem.
Pomidorki koktajlowe myję, dzielę na 4 i dokładam do sałatki.W osobnej miseczce rozrabiam
majonez z
jogurtem greckim, dodaję wyciśnięty przez praskę
czosnek i
pieprz, mieszam dokładnie. Polewam sosem
sałatkę, posypuję
serem.Smacznego;)