Wykonanie
25 kwietnia 2014Składniki:Na 2 porcję:1/2 główki
sałaty lodowej4
młode średnie
ziemniaki2
jajka ugotowane na twardo10
pomidorków koktajlowych2
ogórki szklarniowe4
rzodkiewki1/2
czerwonej papryki1/2 białej
cebuli2 łyżki
kiełków rzodkiewkiprzyprawa do sałateksól czosnkowa ,
pieprz czarny świeżo mielony1 łyżka
masłaparę gałązek posiekanego
koperkuPrzygotowanie:
Ziemniaki porządnie wyszorować szczoteczką ,gotować w osolonej wodzie do miękkości.Resztę warzyw umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.
Sałatę porwać w mniejsze kawałki ,
paprykę i
cebulę pokroić w kostkę ,
rzodkiewki i
ogórki w plasterki,
pomidorki na pół-wszystkie składniki wymieszać rozłożyć na talerze ,całość oprószyć
przyprawą do sałatek ,
solą cebulową i
pieprzem.
Jajka obłupać ze skorupek , pokroić na 4 części .
Ziemniaki odcedzić ,osuszyć nad ogniem ,dodać
masło ,wymieszać. Każdego
ziemniaka przekroić na pół wzdłuż ,na talerzu z
sałatką układać na przemian kawałek
jajka oraz
ziemniaka , posypać
koperkiem. (Po cztery kawałki
jajka i
ziemniaka na jedną porcję)Na środek położyć łyżkę
kiełków rzodkiewki.Smacznego:)Post navigation← Sam zapach i kolor zupy zachęca do jedzenia a w efekcie w talerzu nie pozostaje po daniu nawet ślad :)Bardzo smaczny,szybk i prosty w przygotowanie ala bigosik z
młodej białej kapusty,
przyprawa do
pomidorów świetnie do niego pasuje.Do podania z
pieczywem lub
ziemniakami jak kto woli :) →