Wykonanie
17 kwietnia 2014Składniki:2 puszki
tuńczyka w oleju1 puszka
ananasa w plastrach2 woreczki
ryżu1 puszka
kukurydzy4 łyżki
majonezugarść posiekanej drobno
natki pietruszkiszczypta
soli i
pieprzuPrzygotowanie:
Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Tuńczyka ,
ananasa oraz
kukurydzę odsączamy ,
rybę rozdrabniamy na małe kawałki ,
ananasa kroimy drobno .Pokrojone składniki przekładamy do miseczki , dodajemy
kukurydzę , ugotowany
ryż oraz
natkę pietruszki.
Majonez łączymy z
solą i
pieprzem , przekładamy do sałatki.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy . (
Sałatka najlepiej smakuję gdy odstoi parę h. w lodówce )SmacznegoPost navigation← Pyszne połączenie składników w prostej
sałatce.Zapraszam :)
Sałatka jarzynowa to tradycja świąteczna od pokoleń w wielu
polskich domach , u mnie oczywiście też , obowiązkowo drobno pokrojona z
jajkami ,
ogórkami kiszonymi i marynowanymi swoimi
grzybami,stałym dodatkiem jest te
jabłko , doprawiona
majonezem i
musztardą tak jak robi babcia i mama :) →