Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem to bardzo smaczne połączenie. Jeżeli szukacie sałatek prostych i pożywnych, ona zdecydowanie do takich należy. Dodatkowo nic nie musimy kroić – jeżeli tylko kupimy ananasa w puszcze już pokrojonego, czas na przygotowanie się automatycznie zmniejsza 😉Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minutSkładnikitorebka ryżu (ja używam rodzaju parboiled, jest on fajnie twardawy, dzięki czemu w ryż nie wsiąka majonez)puszka tuńczykapuszka kukurydzypół puszki ananasa2 łyżki majonezusól i pieprz (duuużo pieprzu)natka pietruszki i kawałek ananasa do podaniaPrzepis1Ryż gotujemy. Kiedy ostygnie przekładamy go do miski.2Do ryżu dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa w kawałkach i tuńczyka.3Całość mieszamy i dodajemy majonez.4Doprawiamy solą i pieprzem.