ßßß Cookit - przepis na Zupa grzybowa na maślanych grzybach

Zupa grzybowa na maślanych grzybach

nazwa

Wykonanie

29 sierpnia 2014
Składniki:
(Na 3l.garnek)
Składniki:
1,5-2l.bulionu warzywnego
500g. grzybów leśnych(prawdziwki,podgrzybki kurki)
2 marchewki
1 pietruszka
4 ziemiaki
2 łyżki masła
2-3 liście laurowe
parę ziarenek ziela angielskiego
sól,pieprz
250ml.śmietany 18%
Przygotowanie:
Grzyby dokładnie umyć,osuszyć,pkroić w plastry.
Na patelni rozgrzać masło,włożyć grzyby ,smażyć do momentu zmiejszenia objętości co jakiś czas mieszając.
Warzywa obrać ,umyć.
Marchew oraz pietruszkę pokroić w plastry,ziemniaiki w średniej wielkości kostkę.
Warzywa oraz grzyby przełożyć do garnka,zalać bulionem(ew.możemy użyć wody)dodać liście laurowe oraz ziele angielski,gotować do miękkości.
W między czasie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Chwilkę przed końcem gotowania śmietanę połączyć z chochlą zupy- przelać do garnka ,wymieszać.
Smacznego
Post navigation
← Zdrowy ,smaczny dodatek o lekko maślanym smaku który sprawdzi do pieczonych mięs lub sosów.Danie samo w sobie sprawdzi się także dla wegetaian używając masła roślinnego.
Przepis na ciasto do tych muffinek mam od siostry,są pyszne ,puszyste i banalnie proste w przygotowaniu do zrobienia w parę chwil :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/pysznaaromatyczna-idealna-zupa-o-smaku-maslanych-lesnych-grzybow