Wykonanie
29 sierpnia 2014Składniki:(Na 3l.garnek)Składniki:1,5-2l.
bulionu warzywnego500g.
grzybów leśnych(
prawdziwki,podgrzybki
kurki)2
marchewki1
pietruszka4
ziemiaki2 łyżki
masła2-3
liście lauroweparę ziarenek
ziela angielskiegosól,
pieprz250ml.
śmietany 18%Przygotowanie:
Grzyby dokładnie umyć,osuszyć,pkroić w plastry.Na patelni rozgrzać
masło,włożyć
grzyby ,smażyć do momentu zmiejszenia objętości co jakiś czas mieszając.Warzywa obrać ,umyć.
Marchew oraz
pietruszkę pokroić w plastry,
ziemniaiki w średniej wielkości kostkę.Warzywa oraz
grzyby przełożyć do garnka,zalać
bulionem(ew.możemy użyć
wody)dodać
liście laurowe oraz
ziele angielski,gotować do miękkości.W
między czasie doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Chwilkę przed końcem gotowania
śmietanę połączyć z chochlą zupy- przelać do garnka ,wymieszać.SmacznegoPost navigation← Zdrowy ,smaczny dodatek o lekko maślanym smaku który sprawdzi do
pieczonych mięs lub
sosów.Danie samo w sobie sprawdzi się także dla wegetaian używając
masła roślinnego.Przepis na ciasto do tych muffinek mam od siostry,są pyszne ,puszyste i banalnie proste w przygotowaniu do zrobienia w parę chwil :) →