ßßß

Przygotowanie:Grzyby dokładnie umyć,osuszyć,pkroić w plastry.Na patelni rozgrzać masło,włożyć grzyby ,smażyć do momentu zmiejszenia objętości co jakiś czas mieszając.Warzywa obrać ,umyć.Marchew oraz pietruszkę pokroić w plastry,ziemniaiki w średniej wielkości kostkę.Warzywa oraz grzyby przełożyć do garnka,zalać bulionem(ew.możemy użyć wody)dodać liście laurowe oraz ziele angielski,gotować do miękkości.W między czasie doprawić do smaku solą i pieprzem.Chwilkę przed końcem gotowania śmietanę połączyć z chochlą zupy- przelać do garnka ,wymieszać.SmacznegoPost navigation← Zdrowy ,smaczny dodatek o lekko maślanym smaku który sprawdzi do pieczonych mięs lub sosów.Danie samo w sobie sprawdzi się także dla wegetaian używając masła roślinnego.Przepis na ciasto do tych muffinek mam od siostry,są pyszne ,puszyste i banalnie proste w przygotowaniu do zrobienia w parę chwil :) →