BrzoskwiniowiecSkładniki:Biszkopt:4 jajka3/4 szklanki cukru5 łyżek mąki ziemniaczanej3 łyżki mąki pszennej2 łyżki kakaoMasa śmietanowo-brzoskwiniowa:500 ml śmietanki 30%5 łyżek cukru pudru3 łyżki żelatyny spożywczej+ 100 ml gorącej wody2 brzoskwinieGalaretka:2 galaretki brzoskwiniowe+500ml gorącej wody2 brzoskwinieDodatkowo:Tortownica 25 cm.Papier do pieczenia , masło do wysmarowania tortownicyPrzygotowanie:Biszkopt :Białka oddzielamy od żółtek miksujemy je na sztywną pianę pod koniec miksowania dodajemy cukier oraz kakao.Zmniejszamy obroty miksera dodajemy powoli żółtka.Wyłączamy mikser , wsypujemy przesiane mąki , mieszamy całość delikatnie łyżką do powstania jednolitej masy.Przelewamy ją do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem.Pieczemy biszkopt w rozgrzanym piekarniku do 180 st. 35-40 min.Zimny biszkopt przekrawamy na pół w zdłuż.Masa śmietanowo-brzoskwiniowa: Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w wodzie odstawiamy do lekkiego stężenia.Śmietanki z cukrem pudrem ubijamy na sztywną pianę.Brzoskwinie kroimy w pół plasterki.Na dno biszkopta układamy 1/2 plasterków brzoskwiń zakrywamy masą śmietanową oraz resztą pokrojonych brzoskwiń , przykrywamy delikatnie drugim płatem biszkopta , wkładamy ciasto do lodówki do całkowitego stężenia śmietany w zamkniętej tortownicy.Galaretka: Galaretki rozpuścić razem w 500m wody , odstawić do lodówki do wystygnięcia i częściowego stężenia.Brzoskwinie pokroić w małą kostkę.Do tężejącej galaretki włożyć brzoskwinie , dokładnie wymieszać.Galaretki wylać na wierzch biszkoptu , odstawić do lodówki na 3-4h. do całkowitego stężenia.Gotowe ciasto pokroić w kostkę , smacznego