ßßß
Przygotowanie:Składniki na ciasto zagnieść razem aż stanie się gładkie.Zawinąć w folię spożywczą , włożyć do lodówki na 30-40 min.Ciasto podzielić na 3 części , rozwałkowywać cienki placki.Z ciasta wycinać szklanką kółka.Boki każdego ciastka pozawijać do środka.Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaPiekarnik rozgrzać do 180st , piec ciasteczka 15-20 min .Wyjąć z piekarnika , odstawić do ostudzenia.Środek każdego ciasteczka smarować masą kajmakową oraz posypać migdałamiSmacznegoPost navigation← Tak przygotowana sałatka świetnie zastąpi lekki obiad lub będzie stanowiła świetną przekąskę na pikniku :)Połączenie młodych ziemniaków z masłem i koperkiem jest wyśmienite do tego bogate w witaminy szparagi oraz kwaśna śmietana stanowią świetny lekki zestaw obiadowy na ciepłe dni :) →