Wykonanie
3 maja 2014
Składniki:
Ciasto:
200g.
masła300g.
mąki pszennej200g.
cukru pudru1
żółtko3 łyżki
kakaoNadzienie:
200g.masy kajmakowej (ok.1/2 puszki)
migdały w płatkach
Dodatkowo: folia spożywcza , papier do pieczenia

Przygotowanie:
Składniki na ciasto zagnieść razem aż stanie się gładkie.
Zawinąć w folię spożywczą , włożyć do lodówki na 30-40 min.
Ciasto podzielić na 3 części , rozwałkowywać cienki placki.
Z ciasta wycinać szklanką kółka.
Boki każdego
ciastka pozawijać do środka.
Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Piekarnik rozgrzać do 180st , piec
ciasteczka 15-20 min .
Wyjąć z piekarnika , odstawić do ostudzenia.
Środek każdego
ciasteczka smarować masą kajmakową oraz posypać
migdałamiSmacznego
Post navigation
← Tak przygotowana
sałatka świetnie zastąpi lekki obiad lub będzie stanowiła świetną przekąskę na pikniku :)
Połączenie
młodych ziemniaków z
masłem i
koperkiem jest wyśmienite do tego bogate w witaminy
szparagi oraz kwaśna
śmietana stanowią świetny lekki zestaw obiadowy na ciepłe dni :) →