Wykonanie
5 października 2014Składniki:(Na 2-4 porcję)250g.
sera białego1
jajko1/2 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
cukru waniliowego1 łyżeczka kardamonu+do oproszenia klusek


Przygotowanie:
Ser przekładamy do miski,gnieciemy widelcem.Dodajemy
jajko,
mąki oraz
przyprawy,wrabiamy dłońmi na jednolitą masę.Bierzemy do kawałku,formujemy cienkie wałeczki które kroimy w zgrabne ,ukośnie kluski.W garnku zagotowujemy
wodę,wrzucamy leniwe porcjami,gotujemy do wypłynięcia na wierzch.Gotowe oprószamy
kardamonem ,możemy także polać je stopionym
masłem.SmacznegoPost navigation←
Kurczak duszony w wyśmienitym sosie
serowym staje się delikatny,kruchy i soczysty.Kruche ,soczyste
mięso w aromatycznym
ziołowym sosie.Bardzo smakowało mojej półtora rocznej córce z
ziemniakami sałatką z
pomidora. →