ßßß

Przygotowanie:Pomidory myjemy ,osuszamy na ręczniku papierowym.Odcinamy wierzch.Za pomącą łyżki np.do lodów i małego nożyka wydrążamy dokładnie miąższ tak by nie uszkodzić ścianek warzywa.Warzywa obieramy, myjemy ,osuszamy.Kroimy w małą kostkę. na patelni rozgrzewamy masło ,przekładamy warzywa.Gdy zaczną się rumienić miąższ z pomidora kroimy drobno ,odlewamy wytworzony sok resztę dodajemy na patelnie ,doprawiamy solą ,pieprzem i chili ,mieszamy dusimy razem 3-4 min.Do wydrążonych pomidorów wsypujemy po 1 łyżce sera ,nakładamy farsz ponownie posypujemy serem.Tak przygotowane warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego pieczemy 20 min w 180st.Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation← Polenta to włoski zamiennik polskich ziemniaków.Przygotowana z dodatkiem serka ricotta stanowi iście włoską uczte.Polecam podać z lekko pikantną salsą pomidorową lub pieczonymi , faszerowanymi pomidorami.Podana na zimno będzie pasowała do sosu malinowego lub truskawkowego.Do pasztetu wykorzystałam mięso oraz warzywa z rosołu. Wątróbkę też ugotowałam w rosole dzięki czemu zyskał niepowtarzalny smak a pasztet był bez żadnych zbędnych smażonych dodatków.Zapraszam:) →