Wykonanie

Miruna to
biała ryba o bardzo chudym i delikatnym
mięsie. Do tej sałatki można użyć innej
wędzonej ryby, ale tę naprawdę polecam. Jest pyszna.
Majonez i
ryba są na tyle słone, że nie trzeba już używać
soli.Składniki
makaron kolanka, 1 szklanka
jajka, 2 sztukimiruna, 1 sztuka (około 200 gram)
papryka czerwona, 1 średnia
cebula czerwona, 1 średnia
ogórki konserwowe lub kwaszone, 4 sztuki
szczypiorek, 1 pęczek
groszek konserwowy, pół puszki
majonez, 3 czubate łyżki
pieprz czarnySposób przygotowania1.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w drobną kosteczkę.
Rybę oddzielić od ości.
Paprykę,
cebulę,
ogórki i
szczypiorek drobno pokroić.
Groszek odsączyć z zalewy i przelać
wodą. Wszystkie składniki wymieszać z
majonezem i przyprawić
pieprzem.0 . 5 mg klonopin