ßßß
Miruna to biała ryba o bardzo chudym i delikatnym mięsie. Do tej sałatki można użyć innej wędzonej ryby, ale tę naprawdę polecam. Jest pyszna. Majonez i ryba są na tyle słone, że nie trzeba już używać soli.Składnikimakaron kolanka, 1 szklankajajka, 2 sztukimiruna, 1 sztuka (około 200 gram)papryka czerwona, 1 średniacebula czerwona, 1 średniaogórki konserwowe lub kwaszone, 4 sztukiszczypiorek, 1 pęczekgroszek konserwowy, pół puszkimajonez, 3 czubate łyżkipieprz czarnySposób przygotowania1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w drobną kosteczkę. Rybę oddzielić od ości. Paprykę, cebulę, ogórki i szczypiorek drobno pokroić. Groszek odsączyć z zalewy i przelać wodą. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem.0 . 5 mg klonopin