ßßß Cookit - przepis na Rigatoni z pesto sycylijskim - Buszująca w kuchni

Rigatoni z pesto sycylijskim - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy pesto. Są proste i szybkie w przygotowaniu. I jest mnóstwo wariacji na ich temat, także każdy znajdzie coś dla siebie. Tym razem padło na sycylijskie z książki Jamiego Olivera „30 minut w kuchni”. Zaintrygowały mnie te pomidorki. To był strzał w dziesiątkę. Boskie!
Składniki
rigatoni, 200 gram
parmezan, 10 gram
migdały blanszowane, 20 gram
czosnek, 1 ząbek
papryczka chili, 1 sztuka
bazylia, 1 duży pęczek
pomidorki koktajlowe, 120 gram
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Parmezan, migdały i czosnek zmiksować. Dodać chili, bazylię i 2/3 pomidorków. Ponownie zmiksować.
Zostawić 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu. Rigatoni odcedzić. Z powrotem przełożyć do garnka. Dodać pesto, wodę i pozostałe pomidorki pokrojone w ćwiartki. Podawać ze świeżymi listkami bazylii.
pure green coffee
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/rigatoni-z-pesto-sycylijskim