Wykonanie
![](/Data/Images/buszujacawkuchni.pl\orzo-z-pancetta-i-zielonym-groszkiem/l/-1983888068.jpg)
Jakiś czas temu kupiłam dwie książki Nigelli. Do tej
pory nic z nich nie ugotowałam, nawet za dokładnie ich nie przejrzałam. To jest pierwszy przepis jaki wypróbowałam. Jest genialny! Szybki i pyszny.Składniki
szalotka, 1 sztuka
czosnek, 2 ząbki
oliwa, 1 łyżkapancetta, 100 g
groszek zielony mrożony, 120 g
makaron orzo, 180 g
masło, 3/4 łyżki
parmezan, 1 i 1/2 łyżkiSposób przygotowania
Szalotkę i
czosnek drobno posiekać. Delikatnie zarumienić na
oliwie. Pancettę pokroić w kosteczkę. Dorzucić do
szalotki i
czosnku. Chwilę podgrzewać. Wrzucić
groszek. Po minucie dosypać
makaron. Zalać
wodą tak aby wszystko było przykryte. Zmniejszyć ogień. Gotować 10 minut. Kiedy wrzątkiem odparuje, a
makaron będzie miękki dodać
masło i
parmezan. Podgrzewać chwilę do połączenia składników.levitra online