Bardzo lubię makarony, a szczególnie te z sosami, które można przygotować w czasie gotowania się makaronu :)Składniki dla 4 osób:opakowanie makaronu kokardki , u mnie Lubellaok. 30 dag surowego łososia1/2 kg świeżego szpinaku lub 1/2 paczki mrożonego szpinaku w liściach1 - 2 szalotki1 - 2 ząbki czosnku25 dag mascarponesól, pieprz do smakułyżka oliwyłyżka masła klarowanego4 - 5 łyżek tartego parmezanuMastaw wodę na makaron i gotuj go według zaleceń producenta.W tym czasie na maśle i oliwie podsmaż posiekaną szalotkę lub czosnek, możesz dać, w zależności od upodobań, mniej lub więcej zarówno cebuli jak i czosnku. Dodaj szpinak (świeży lub mrożony, ale wcześniej odmrożony i wyciśnięty). Po ok. 2 - 3 minutach dodaj łososia podzielonego na cząstki, podsmaż przez minutę i wrzuć ser. Wymieszaj pogotuj ze 2 minuty i do sosu dodaj ugotowany al dente makaron.Posyp parmezanem i podawaj!Smacznego!