Wykonanie
Pierwsze i ostatnie moje
krewetki. Mimo dobrych chęci nie
mogę się do nich przekonać. Mają taką
dziwną konsystencje, która mi je obrzydza. Nie potrafię ich przełknąć. Przepis podaję, bo jest dobry… jeśli ktoś lubi
krewetki.Składniki
masło, 2 łyżki
oliwa z oliwek, 1 łyżka
czosnek, 3 duże ząbki
imbir, 2-3 cm korzeniamrożone, oczyszczone
krewetki, 500 gram
słodka papryka, 1 łyżeczka
ostra papryka, 1 łyżeczka
chili w proszku, 1 szczypta
sól morka, świeżo mielony
pieprz czarnynatka pietruszki, 1 mały pęczek
limonka, 1 sztukaSposób przygotowania1.
Krewetki rozmrozić.
Czosnek i
imbir obrać. Drobno pokroić. Przesmażyć na
maśle i
oliwie. Wrzucić
krewetki. Smażyć krótko. Tylko do zmiany koloru na różowy. Wrzucić
przyprawy. Wymieszać. Przełożyć na talerz. Posypać posiekaną
natką pietruszki. Podawać z cząstkami
limonki i
białym pieczywem.http://opanapills.cheapuswebhosting.net/