ßßß
Pierwsze i ostatnie moje krewetki. Mimo dobrych chęci nie mogę się do nich przekonać. Mają taką dziwną konsystencje, która mi je obrzydza. Nie potrafię ich przełknąć. Przepis podaję, bo jest dobry… jeśli ktoś lubi krewetki.Składnikimasło, 2 łyżkioliwa z oliwek, 1 łyżkaczosnek, 3 duże ząbkiimbir, 2-3 cm korzeniamrożone, oczyszczone krewetki, 500 gramsłodka papryka, 1 łyżeczkaostra papryka, 1 łyżeczkachili w proszku, 1 szczyptasól morka, świeżo mielony pieprz czarnynatka pietruszki, 1 mały pęczeklimonka, 1 sztukaSposób przygotowania1. Krewetki rozmrozić. Czosnek i imbir obrać. Drobno pokroić. Przesmażyć na maśle i oliwie. Wrzucić krewetki. Smażyć krótko. Tylko do zmiany koloru na różowy. Wrzucić przyprawy. Wymieszać. Przełożyć na talerz. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z cząstkami limonki i białym pieczywem.http://opanapills.cheapuswebhosting.net/