ßßß
Potrzebne będą:- 200g makaronu penne- 250g mrożonych krewetek koktajlowych (już oczyszczonych)- 1 świeża papryczka chili- 1-2 ząbki czosnku- pęczek natki pietruszki- ok. 3 łyżki oliwy- 3 łyżki masła- sól i świeżo mielony pieprz do smakuSposób wykonania:1) Krewetki rozmrażamy, a następnie osuszamy za pomocą papierowego ręcznika.2) Papryczkę chili drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i podsmażamy lekko na oliwie przez 1-2 minuty.3) Następnie do papryczek dorzucamy krewetki oraz czosnek - najlepiej starty na drobnych oczkach tarki i masło.4) Smażymy wszystko ok. 3-4 minuty, mieszając krewetki i dodając w międzyczasie garść posiekanej natki pietruszki.5) Pod koniec smażenia solimy i doprawiamy pieprzem według własnego uznania.6) Gotowe krewetki mieszamy z ugotowanym, gorącym makaronem i podajemy.Smacznego =)