Wykonanie

Składniki
Ryba:filety z
karpia, 2 sztuki
cytryna, 1 sztuka
sól, świeżo mielony
czarny pieprzoliwa, 1 łyżka
masło 1 łyżkaSos:
masło, 1 łyżka
czosnek, 1 ząbek
migdały, 2 garści
śmietana kremówka (30%), 100-120 militrów
sól, świeżo mielony
czarny pieprzpieruszka, 1/2 pęczkaSposób przygotowania
Karpia umyć i osuszyć. Obłożyć plastrami
cytryny, przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie przyprawić. Psmarować
oliwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Na rybie ułożyć
płatki masła. Piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgzanym do 180 stopni.Na
maśle zeszklić drobno posiekany
czosnek i grubo pokrojone
migdały. Wlać
śmietanę. Przyprawić. Chwilę gotować. Sos powinien lekko zgęstnieć. Zdjąć z ognia. Dodać drobno posiekną
pietruszkę. Wymieszać.
Karpia podawać polanego sosem.buy winstrol online