ßßß
SkładnikiRyba:filety z karpia, 2 sztukicytryna, 1 sztukasól, świeżo mielony czarny pieprzoliwa, 1 łyżkamasło 1 łyżkaSos:masło, 1 łyżkaczosnek, 1 ząbekmigdały, 2 garściśmietana kremówka (30%), 100-120 militrówsól, świeżo mielony czarny pieprzpieruszka, 1/2 pęczkaSposób przygotowaniaKarpia umyć i osuszyć. Obłożyć plastrami cytryny, przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie przyprawić. Psmarować oliwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Na rybie ułożyć płatki masła. Piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgzanym do 180 stopni.Na maśle zeszklić drobno posiekany czosnek i grubo pokrojone migdały. Wlać śmietanę. Przyprawić. Chwilę gotować. Sos powinien lekko zgęstnieć. Zdjąć z ognia. Dodać drobno posiekną pietruszkę. Wymieszać. Karpia podawać polanego sosem.buy winstrol online