Wykonanie

Ziemniaczana
sałatka pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Idealnie pasuje do grilla!Jeśli nie lubicie pikantnego jedzenia pomińcie dodatek
papryczki chili.

Składniki :* 1 kg
młodych małych
ziemniaków,* 1 średniej wielkości
czerwona cebula, posiekana w drobną kostkę,* 5 łyżek kwaśnej
śmietany,* 2 łyżki posiekanego
koperku,* 2 łyżki posiekanej
natki pietruszki,* 2 łyżki
rzeżuchy lub posiekanego
szczypiorku,*
sól,
pieprz,* 1 czerwona
chili, posiekana w drobną kostkę,

Przygotowanie :
Ziemniaki dokładnie umyj, możesz je też obrać ze skórki jeśli wolisz, i pokrój na grube plastry (około 0.5 cm ). Przełóż do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj łyżeczkę
soli i gotuj około 10 minut.Powinny być lekko twardawe. Po ugotowaniu
ziemniaki odcedź i odparuj, pozostaw do ostygnięcia.W
między czasie w dużej misce zmieszaj posiekaną
cebulę,
koperek,
natkę pietruszki,
rzeżuchę,
chili i
śmietanę. Dopraw do smaku
solą i
pieprzem.Dodaj ostudzone
ziemniaki i delikatnie zmieszaj.