Wykonanie

Na blogu są już zdrowe placki ( przepis tutaj ), dziś mam dla Was kolejne.Przygotowałam je na nasze wspólne śniadanie - syn ( 14 miesięcy ) się zajadał :)Smakują
bananami i
syropem klonowym, mięciutkie i bardzo syte.Z przepisu wychodzi około 15 sztuk co starczy dla
trzech głodnych osób!On the blog you can find already healthy pancakes ( recipe here ),
today I have for you another.I prepared them for our breakfast - my son (14 months old) was delighted :)They taste like
banana pancakes and maple
syrup, are soft and
very filling.From ingredients ypu can
make about 15 pancakes which is enough for three hungry people!

Składniki :* 2
banany, rozgniecione,* 1-2 łyżki
syropu klonowego /
miodu /
cukru,* 1
jajko,* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia,* 1 łyżeczka
sody oczyszczonej,* 100 ml
mleka,* 100 g
mąki pełnoziarnistej,Ingredients:* 2
bananas, mashed,* 1-2 tbsp maple
syrup / honey / sugar,* 1 egg,* 1 tsp baking powder,* 1 tsp baking
soda,* 100 ml milk,* 100 g wholemeal
flour,

Przygotowanie :
Banany rozgnieć widelce w misce, dodaj
jajko,
syrop klonowy i
mleko - zmieszaj.Przesiej
mąkę razem z
proszkiem do pieczenia i
sodą oczyszczoną, dodaj do
bananów i dokładnie wymieszaj.Rozgrzej dobrze nieprzywierającą patelnię i nakładaj porcję ciasta ( 1 łyżkę ), smaż na wolnym ogniu przez 2 minuty z każdej strony.Pozdawaj z
syropem klonowym,
owocami lub
bitą śmietaną ;)Preparation:
Mash bananas in bowl using fork add egg, maple
syrup and milk - mix.Sift the
flour with baking powder and baking
soda, add to
bananas and mix thoroughly.Heat a non-stick frying pan well and put a portion of the dough (1 tbsp ), fry over low heat for 2 minutes on each
side.
Serve with maple
syrup, fruit or whipped cream;)