Wykonanie
![](/Data/Images/www.jusiagotuje.pl\2014_slash_03_slash_wiosenna-wersja-surowki-z-biaej-kapusty/l/1653273860.jpg)
Surówka z
białej kapusty to jeden z Waszych ulubionych przepisów.Dziś mam dla Was wiosenną wersje :) z
rzeżuchą i szcpiorkiem :)Jest pyszna ! Idealna do obiadu :)White cabbage salad is one of your favorite recipes.
Today I have for you spring versions with watercress and chives :)It's delicious! Perfect for dinner :)
![](/Data/Images/www.jusiagotuje.pl\2014_slash_03_slash_wiosenna-wersja-surowki-z-biaej-kapusty/l/1858960652.jpg)
Składniki :* 1/2 małej główki
białej kapusty, posiekanej,* 1
marchewka, starta na tarce,* 1
czerwona cebula, pokrojona w cienkie pół plasterki,* 5
rzodkiewek, pokrojone w cienkie pół plasterki,* garść
rzeżuchy,* 2 łyżki posiekanego
szczypioru,* 2 łyżki
oliwy,* szczypta
soli i
pieprzu,* 1 łyżka
soku z cytryny,Ingredients:* 1/2 small cabbage, chopped,* 1 carrot, grated,* 1 red onion, sliced into
thin half-slices,* 5 radishes, sliced into
thin half-slices,* handful of watercress,* 2 tbsp chopped chives,* 2 tbsp
olive oil* pinch of salt and pepper,* 1 tbsp lemon juice,
![](/Data/Images/www.jusiagotuje.pl\2014_slash_03_slash_wiosenna-wersja-surowki-z-biaej-kapusty/l/56169399.jpg)
Przygotowanie :W sporej misce zmieszaj ze sobą
kapustę,
marchewkę,
cebulę,
rzodkiewki,
rzeżuchę i
szczypior.Polej
oliwą, przypraw
solą i
pieprzem oraz
sokiem z cytryny.Preparation:In a large bowl mix together cabbage, carrots, onions, radishes, watercress and chives.
Pour olive oil, season with salt and pepper and lemon juice.