Wykonanie
Szczerze
powiem, że fanką Roberta Makłowicza nie jestem. Może to dlatego, że strasznie dużo
mówi a może przez jego dykcję, która absolutnie mi nie odpowiada.Czasem jednak coś można przeczytać ( nie słuchać i oglądać ) i ugotować i tak właśnie jest z tym przepisem.Wyczytałam go na stronie tesco no i zrobiłam.Gulasz jest smaczny jednak jak dla mnie smak
kminku jest trochę dominujący i jeżeli nie przepadasz ze nim użyj połowy :)Składniki : ( 4 porcje )* 3 łyżki
oleju słonecznikowego,* 1 duża
cebula,* 2 ząbki
czosnku,* 2-3 łyżeczki
słodkiej papryki,* 800 g
mięsa wieprzowego na gulasz ( ja dałam
łopatkę ),* 1 łyżeczka
kminku,* 1 kg
kapusty kiszonej,*
sól,* szczypta
ostrej papryki,* 100 ml kwaśnej
śmietany,* 2 łyżeczki
mąki,Przygotowanie :
Cebulę i
czosnek drobno posiekaj.
Mięso pokrój w kostkę.W garnku rozgrzej
oliwę, dodaj pokrojoną
cebulę, zeszklij, pod koniec smażenia dodaj
czosnek.Zdejmij z ognia i dosyp
słodką paprykę, postaw z powrotem na ogniu, dodaj
mięso i szklankę wrzątku.Duś na wolnym ogniu przez 20 minut, dopraw
solą do smaku.Dodaj
kminek i
kapustę kiszoną, duś około 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając, w razie potrzeby dolej troszkę
wody.Kiedy
mięso będzie miękkie dopraw do smaku
solą i
ostrą papryką.Dodaj
śmietanę wymieszaną z
mąką, zagotuj.


Coś na uśmiech !! :)