Wykonanie

Lubię kebab... Nie ten z
mięsa krojonego z ogromnej zbieraniny wszystkiego! Lubię ten pieczony na grillu i dużych kawałków
kurczaka lub
baraniny ( a najlepiej mieszanki ) tzw. shish kebab.Dziś mam dla Was recepturę na całkiem domowy kebab i wcale nie taki kaloryczny :PU mnie z pieczonymi
ziemniakami i z zielonym
ogórkiem.Składniki :* 400 g
polędwicy wieprzowej,* 1 łyżeczka
oregano,* duża szczypta
soli,* 4 łyżki
przyprawy do gyrosa,* 2 łyżki
oliwy do smażenia,A do tego
sos czosnkowy...* 4 łyżki gęstego
jogurtu naturalnego,* 1/2 łyżki
majonezu,* 2 ząbki
czosnku,* 1 łyżka
natki pietruszki ( możesz pominąć ),Przygotowanie :
Polędwice umyj, osusz i pokrój w cienkie paski.Dokładnie obtocz w przyprawach.Na patelni rozgrzej
olej, usmaż na rumiano, odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.W
między czasie przygotuj sos.W małej miseczce zmieszaj
jogurt naturalny,
majonez, przeciśnięty przez praskę
czosnek, posiekaną
natkę pietruszki, szczyptę
soli i
pieprzu.Kebaba możesz podać z frytkami domowej roboty, pieczonymi
ziemniakami lub
pitą. Do tego
sos czosnkowy i jakaś suróweczka obowiązkowo!