ßßß
1 . Jajko rozbełtać z odrobiną soli. Serek maczać z obu stron w jajku, obtoczyć w bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni.Rada!!!Z serkami należy obchodzić się bardzo ostrożnie, uważając, by nie uszkodzić skórki. Wtedy bowiem wypłynie zawartość i cała potrawa się nie uda.Ja bardzo lubię do tego smażone talarki zrobione z ziemniaczków + sos czosnkowy...Przepis na mój sos czosnkowy:-1 jogurt naturalny (najlepiej bakoma),- 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę),- 1 łyżka majonezu,- sól.Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą do smaku i wstawiamy do lodówki.Pychota!!!!!