Wykonanie
1 .
Jajko rozbełtać z odrobiną
soli.
Serek maczać z obu stron w
jajku, obtoczyć w
bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni.Rada!!!Z
serkami należy obchodzić się bardzo ostrożnie, uważając, by nie uszkodzić skórki. Wtedy bowiem wypłynie zawartość i cała potrawa się nie uda.Ja bardzo lubię do tego smażone talarki zrobione z ziemniaczków +
sos czosnkowy...Przepis na mój
sos czosnkowy:-1
jogurt naturalny (najlepiej bakoma),- 3 ząbki
czosnku (przeciśnięte przez praskę),- 1 łyżka
majonezu,-
sól.Wszystko razem mieszamy, doprawiamy
solą do smaku i wstawiamy do lodówki.Pychota!!!!!