Wykonanie
Składniki:* 400 g
mięsa z piersi kurczaka /
indyka,* 300 g warzyw ( ja kupilam gotową mieszankę do stir fry w skład której wchodzi :
marchewka,
papryka czerwona,
kukurydza,
kiełki fasoli mung,
czerwona kapusta i
włoska kapusta),* 1/2 szklanki
bulionu ( ja użyłam warzywnego z 1/2
kostki rosołowej ),* 1 łyżka
sosu sojowego,* 1 łyżka
sosu ostrygowego (opcjonalnie),* 1 łyżka
oleju do smażenia,Przygotowanie :
Mięso pokroić na wąskie paseczki, posypać mieszkanką do stir fry i odstawić do lodówki na 30 minut (niekoniecznie).Na dużej patelni lub woku rozgrzać łyżkę
oleju do smażenia dodać
mięsko i obsmażyć.Następnie dodajemy warzywa, po 5 minutach
bulion i
sos sojowy i
ostrygowy.Gotujemy chwilkę...Podajemy z
ryżem.*Jeżeli powstały
sos jest zbyt rzadki możemy go zagęścić łyżką
maki z
wodą.
