ßßß Cookit - przepis na ZUPKA CHIŃSKA

ZUPKA CHIŃSKA

nazwa

Wykonanie

Kolejny raz zainspirowana przez Cudawianki zrobiłam własną Zupkę Chińską - a co, w końcu studentka ;) Z tym, że zrobiłam ją z okazji odwiedzin rodzinki - przyjechał Tata i Brat-zupkożerca, więc nieco udomowiłam typową zupkę z proszku. Zależało mi głównie na tym makaronie - uwielbiam go.
składniki:
- 3 łagodne zupki Vifon Kurczak Złoty
- 2 piersi z kurczaka
- Felco warzywa na patelnię "Azja"
- 2 kostki rosołowe (kura + indyk z warzywami)
- 1 łyżka sosu sojowego
- olej
- sól i pieprz
Kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć i usmażyć na oleju. Zdjąć kurczaka z patelni, wrzucić na jego miejsce mrożonkę. Ewentualnie przedtem trochę posiekać warzywa. Warzywa podusić, w tym czasie rozpuścić kostki rosołowe w 1,5l wrzątku w garnku. Miękkie warzywa wrzucić razem z kurczakiem do bulionu. Doprawić przyprawami z torebki (z zupek) i sosem sojowym i zmniejszyć ogień. Kilka minut przed podaniem wrzucić makaron z zupek, jak już będzie miękki, dokładnie wymieszać i nakładać.
inspiracja: Cudawianki
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2008/01/Zupka-chinska.html