Wykonanie
Kolejny raz zainspirowana przez Cudawianki zrobiłam własną Zupkę Chińską - a co, w końcu studentka ;) Z tym, że zrobiłam ją z okazji odwiedzin rodzinki - przyjechał Tata i Brat-zupkożerca, więc nieco udomowiłam typową zupkę z proszku. Zależało mi głównie na tym
makaronie - uwielbiam go.
składniki:- 3 łagodne zupki Vifon
Kurczak Złoty- 2
piersi z kurczaka- Felco warzywa na patelnię "Azja"- 2
kostki rosołowe (
kura +
indyk z warzywami)- 1 łyżka
sosu sojowego-
olej-
sól i
pieprzKurczaka umyć, pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć i usmażyć na
oleju. Zdjąć
kurczaka z patelni, wrzucić na jego miejsce mrożonkę. Ewentualnie przedtem trochę posiekać warzywa. Warzywa podusić, w tym czasie rozpuścić
kostki rosołowe w 1,5l wrzątku w garnku. Miękkie warzywa wrzucić razem z
kurczakiem do
bulionu. Doprawić
przyprawami z
torebki (z zupek) i
sosem sojowym i zmniejszyć ogień. Kilka minut przed podaniem wrzucić
makaron z zupek, jak już będzie miękki, dokładnie wymieszać i nakładać.inspiracja: Cudawianki