ßßß
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny i zdrowy obiad. Zrobiłam kurczaka z mieszanką chińską i ryżem. Dzięki uprzejmości firmy Iglotex wypróbowałam ich pyszną mieszankę chińską, pełną smakowitych warzyw. Kurczaka usmażyłam na oleju ryżowym, który dostałam do testowania od firmy Oleofarm .Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych, świetnie nadaje się do smażenia, ponieważ w małym stopniu wchłaniany jest przez potrawy. Można także go używać na zimno jako dodatek do sałatek, surówek lub dressingów. I tak wyszło zdrowe i smaczne danie, które smakowało całej rodzince.Zapraszam Was na stronkę fb Iglotex oraz na stronkę fb Oleje Świata - Oleofarm .Zachęcam do spróbowania :-)Składniki:- 1 pojedynczy filet z kurczaka- opakowanie mieszanki chińskiej Iglotex- 2 opakowania ryżu- sól i pieprz- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka- 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego- 1 łyżka oleju ryżowego do smażenie OleofarmWykonanie:Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na oleju ryżowym. Następnie dodajemy mieszankę chińską i zalewamy wszystko szklanką wody, dusimy pod przykryciem 20 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sos sojowy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na talerzach ( porcje na 3 talerze ) rozkładamy ryż tworząc koło a w środku wykładamy kurczaka z mieszanką chińską.Smacznego :-)


