Wykonanie

SKŁADNIKI:-2
filety z kurczaka-delikat czerwony-świeży
czosnek-
pieprz mielony-2 paczki
ryżu-
olej kujawski
czosnkowy-
kostka rosołowa knorr-sałatki co kto lubiWYKONANIE :Kroimy filet w dosyć cienkie kawałki robimy marynatę z
czosnku świeżego delikatu czerwonego i
oleju czosnkowego .Wkładamy filet do marynaty wstawiamy do lodówki minimum 2 godz im dłużej tym lepiej przejdzie
przyprawami .Jak będzie zamarynowany kładziemy go na gorącą patelnie już nie dajemy
oliwy do smażenia obsmażamy na złoty kolor tak przygotowany filet jest gotowy do jedzenia możemy go również podusić w niewielkiej ilości
wody do uzyskania sosiku .Do
kurczaka dobrze pasuje
ryż ugotowany z kostka rosołową papryczki marynowane lub świeży
pomidor z
czarnymi oliwkami.