Wykonanie

Najprostszy jaki może być, z
cebulą i
marchewką.Świetnie pasuje do kopytek,
makaronu,
ryżu czy
kaszy a przygotowanie zajmuje tylko chwilę.Polecam na obiad !Składniki :* 0,5 kg
schabu,* 2
marchewki, pokrojone w kostkę,* 1 duża
cebula, pokrojona w kostkę,*
oliwa do smażenia,* 0, 5 litra
wywaru warzywnego,*
sól,
pieprz,* 2 łyżeczki
słodkiej papryki,* 1/2 łyżeczki
pikantnej papryki,* 1 łyżka
śmietany ( opcjonalnie )* 1 łyżka
mąki ( opcjonalnie ),

Przygotowanie :
Schab umyj i pokrój w nieduże kawałki - mogą o być paski lub kostka, jak wolisz.Przypraw
solą,
pieprzem, słodką i
pikantną papryką oraz połową
natki pietruszki.Na patelni rozgrzej dwie łyżki
oliwy, wrzuć
mięso i smaż aż się zarumieni.
Mięso przełóż do garnka, dodaj
marchewkę, zalej
bulionem i duś na wolnym ogniu.Na tej samej patelni podsmaż
cebulę aż zmięknie, dodaj ją do
mięsa.Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 45 minut ( do czasu aż
mięso będzie miękkie ) od czasu do czasu mieszając.W razie potrzeby dolej trochę
wody.Na koniec dodaj pozostałą
natkę pietruszki i ewentualnie
śmietanę.*Jeżeli
sos jest zbyt rzadki dodaj łyżkę
mąki zmieszaną z
wodą.

* aktualizacja 02 . 11.2015