Wykonanie

Obiad na weekend !Dziś coś dla tych, którzy są znudzeni zwykłym
schabowym !!
Schab w sosie własnym.Dzięki dość długiemu duszeniu
mięsko jest mięciutkie i w żadnym razie nie suche :)Składniki :* 4 grube ( 1,5 cm ) plastry
schabu bez kości,*
sól,
pieprz,
papryka słodka,
papryka pikantna,* 3 łyżki
oliwy do smażenia,* 1 mały
liść laurowy,* 2 ziarenka
pieprzu,* 1
cebula,* 2 łyżki
śmietany,* 1 łyżeczka
mąki kukurydzianej ( ewentualnie ),Przygotowanie :Plastry
schabu delikatnie rozbij, oprósz
przyprawami.Na patelni rozgrzej
oliwę schab obsmaż na rumiano z każdej strony, przełóż do garnka i zalej wrzątkiem tak aby zakrył
mięso, dodaj
liść laurowy i
pieprz.Na pozostałym
oleju podsmaż
cebulę posiekaną w drobną kostkę, dodaj do garnka.
Mięso duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę, dodaj
śmietanę i
mąkę kukurydzianą rozmieszaną w wodzie w razie gdyby sos był za rzadki.