ßßß Cookit - przepis na mintaj w sezamie

mintaj w sezamie

nazwa

Wykonanie

Tradycyjną piątkową rybkę warto odmienić dodatkiem sezamu. Dzięki niemu panierka będzie bardziej chrupiąca a całość nabierze wyraźniejszego smaku.
Składniki:
4 filety z mintaja
1 jajko
3 łyżki mąki
2 łyżki mleka
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki sezamu
sól
pieprz
olej do smażenia
Rozmrożoną rybę osuszyć na ręczniku papierowym. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wymieszać z jajkiem i mlekiem tworząc gęste ciasto. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Rybę panierować najpierw w cieście a następnie w bułce z sezamem. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/02/mintaj-w-sezamie.html