Lubię keksy nadziane dużą ilością bakalii, wilgotne i długo świeże. Ten jest właśnie taki, ale należy go przechowywać pod przykryciem.Składniki:250 g mąki150 g cukru pudru175 g masła5 jajek2 łyżeczki proszku do pieczenia1 kieliszek wódki250 g bakalii (użyłam daktyli, orzechów, rodzynek, suszonych śliwek, skórki kandyzowanej i mieszanki keksowej)Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do masy. Wlać wódkę. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta, wymieszać. Wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki na babkę o średnicy 21 cm (użyłam silikonowej). Piec w 175*C przez około godzinę. Po wystudzeniu polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem.