Wykonanie
Tak spóźniony, ale ja w
sumie keksa mogłabym jeść co niedziele tak bardzo je lubię :).
Składniki :30 dag
bakalii mieszanych2 szklanki
mąki25 dag
masła1 szklanka
cukru pudru4
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczeniaOpis wykonania:1.
Bakalie siekamy i oprószamy 2 łyżkami
mąki.2. Miękkie
masło ucieramy z
cukrem pudrem dodając po jednym
żółtku. Miksujemy, aż masa będzie puszysta.3. Wsypujemy przesiana z proszkiem
mąkę, mieszamy dodajemy
bakalie i ubita piane z
białek delikatnie łączymy.4. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i oprószonej
mąką podłużnej formy. Pieczemy około 60 minut w 180 C.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy