Wykonanie

Takie kanapeczki polecam na sylwestra, przyjęcia urodzinowe, imieninowe, karnawałowe i wszystkie inne. Są fajne bo zjada się je na dwa kęsy, dlatego idealnie się nadają na imprezy stojące, gdzie wystarczy przekąskę wziąć do ręki, bez potrzeby używania talerzyków. Ważne jest aby nie przygotować ich zbyt wcześnie i żeby koniecznie pod pastę dać po kawałku
sałaty bo inaczej
krakersy odmiękną, a smaczne są jak są chrupiące.Składniki:paczka
krakersów solonych3
jajka120 g konserwy drobiowej2 łyżki
majonezu2 łyżki
chrzanupieprzkoperekpomidorki koktajlowe
oliwki czarneoliwki zielone nadziewane
papryką2
kabanosykilka
rzodkiewekzielony
ogórek2
ogórki konserwowe2 liście
sałatyJajka ugotować na twardo. Obrać, wymieszać z połową
majonezu i połową
chrzanu, przyprawić
pieprzem. Razem zmiksować na pastę, dodać posiekany
koperek. Przygotować drugą pastę: Konserwę wymieszać z
chrzanem i
majonezem.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na krakersach. Na każdy nałożyć szprycą po trochę pasty.
Kabanosy pokroić na grube plasterki,
oliwki i
pomidorki na połówki, resztę dowolnie. Udekorować kanapeczki według gustu.