Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wędzona makrela 1 sztuk
jajka na twardo 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
zielone oliwki nadziewane
papryką 3 sztukkarbowane liście
sałaty 3 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Z
ryby zdjąć skórę, oddzielić i wyjąć wszystkie ości, rozgnieść widelcem na gładką masę Z ugotowanych na twardo
jajek zdjąć skorupki, drobno posiekać Połowę
oliwek drobno posiekać, pozostałe pokroić na plasterki
Rybę dokładnie wymieszać z
jajkiem,
oliwkami i
majonezem. Pastę przyprawić do smaku
solą i
pieprzem, ułożyć na liściach
sałaty, przy¬brać plasterkami
oliwek, podawać z
ciemnym pieczywem. Ta pożywna pasta jest świetna na drugie 2 śniadanie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: