ßßß Cookit - przepis na Pikantna pasta

Pikantna pasta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wędzona makrela 1 sztuk
jajka na twardo 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
zielone oliwki nadziewane papryką 3 sztuk
karbowane liście sałaty 3 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Z ryby zdjąć skórę, oddzielić i wyjąć wszystkie ości, rozgnieść widelcem na gładką masę Z ugotowanych na twardo jajek zdjąć skorupki, drobno posiekać Połowę oliwek drobno posiekać, pozostałe pokroić na plasterki Rybę dokładnie wymieszać z jajkiem, oliwkami i majonezem. Pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem, ułożyć na liściach sałaty, przy¬brać plasterkami oliwek, podawać z ciemnym pieczywem. Ta pożywna pasta jest świetna na drugie 2 śniadanie.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6497/Pikantna-pasta