Wykonanie
Cześć kochani! Dzisiaj chciałabym podzielić się z
Wami przepisem na pyszną i za razem bardzo prostą
pastę z makreli z
jajkiem ;) Pasta świetnie sprawdza się na kanapkach, ale może też służyć jako nadzienie.
Składniki:1 duża
makrela wędzona2
jajka2 łyżki
majonezu1 mała
cebulasól i
pieprzPrzygotowanie:Na początku wybieramy z
makreli kawałkami samo
mięso dokładnie pozbywając się ości i skóry. w międzyczasie gotujemy
jajka na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Gotowe
jaja obieramy i dokładnie rozgniatamy widelcem, następnie umieszczamy je w misce z
mięsem z
makreli.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy do naszej miski, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. W ostatnim kroku dodajemy
majonez,
sól i
pieprz do smaku i jeszcze raz dokładnie mieszamy.