ßßß
Czasami, gdy mam ochotę na bardziej wykwintne śniadanie, serwuję takie faszerowane jajka z łososiem.Są bardzo łatwe a do tego pięknie się prezentują.O smaku nie wspomnę.. pychota!SKŁADNIKI:6 jajopakowanie łososia wędzonego1 duża łyżka majonezusólpieprzliście sałaty do ozdobyWYKONANIE:1. Jaja gotujemy na twardo.2. Łososia dzielimy na małe paseczki (12) i zwijamy w małe ruloniki3. Ugotowane jaja kroimy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka do jednej miski.Żółtka rozgniatamy widelcem i przyprawiamy solą, pieprzem i majonezem.4. Delikatnie, małą łyżeczką nakładamy farsz z powrotem do naszych łódek-białek.Na czubek wbijamy ruloniki z łososia.5. Jajka układamy na liściach sałaty.

Smacznego!Pani M.P.S. Przepraszam za dość nierówne napisy na zdjęciach.. Ćwiczę :)