ßßß Cookit - przepis na pstrąg pieczony z warzywami

pstrąg pieczony z warzywami

nazwa

Wykonanie

Pstrąg to jedyna ryba, której nie lubię. Zrobiłam ją jednak pierwszy raz na prośbę mojego męża. Bardzo mu smakowała, więc chyba mi wyszła:)
Składniki:
2 wypatroszone pstrągi
4 łyżki masła
1/2 pęczka zielonej pietruszki
1 ząbek czosnku
biały pieprz
sól morka
chilli
ziemniaki
1 pomidor
1 cytryna
tymianek
Kilka gałązek pietruszki odłożyć, resztę posiekać i wymieszać z masłem i czosnkiem. Ryby z zewnątrz i od środka natrzeć solą i pieprzem. Do środka włożyć masło. Ziemniaki podgotować przez około 15 minut, natrzeć tymiankiem i chilli. Rybę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem, obłożyć warzywami. Piec 20 minut w 180*C.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/01/pstrag-pieczony-z-warzywami.html