Wykonanie
Witajcie !Oto Nasz pierwszy przepis.Jedni ubóstwiają
krewetki, inni nienawidzą ich. Ten przepis skradł nasze
serca. Niepowtarzalny smak i prostota w przyrządzeniu, polecamy wszystkim tym, którzy jeszcze nie wiedzą, że kochają
krewetki!Składniki:

-
krewetki koktajlowe bądź królewskie ( w przepisie 20szt/ koktajlowe)- 100 ml białego
wytrawnego wina- 3 ząbki
czosnku- garść świeżo posiekanej
pietruszki- sok z 1/2
cytryny-1/4 kostki
masła- dla chętnych (
papryczka chili )-
sól,
biały pieprz do smakuSposób przygotowaniaPrzed smażeniem przygotowujemy
krewetki, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Następnie wyciskamy sok z połówki
cytryny i polewamy nim
krewetki dodatkowo soląc je delikatnie i dodając
pieprzu dla smaku. ( pozostawić je tak na ok. 20min )W tym czasie drobno siekam
czosnek, świeżą
pietruszkę.Kiedy
krewetki są gotowe, podgrzewamy na patelni
masło, następnie dodajemy
czosnek, podsmażając to na małym ogniu ( należy uważać, żeby
czosnek nie nadał gorzkiego smaku).Następnie dodajemy
wino, podgrzewamy odrobinę, aż sos się zredukuje, zgęstnieje.Na koniec wrzucamy garść
pietruszki i zdejmujemy patelnię z ognia.A teraz... Smacznego !E.O