Dziś obiad na słodko. Ostatnio naleśniki często u mnie goszczą, bo nasze Maleństwo je uwielbia. Specjalnie dla niej wersja z serem i borówkami, za którymi też przepada. Latem zamroziłam sporo leśnych borówek, więc teraz mam jak znalazł. Takie naleśniki są obłędne. Zwłaszcza, że oprócz borówkowego nadzienia, polane są borówkowym sosem. Pycha!Składniki: na ciasto:1,5 szklanki mleka2 jajka150 g mąki1/2 łyżeczki soli2 łyżki oleju rzepakowegododatkowo:600 g mrożonych jagód (oczywiście mogą być świeże)1 kostka twarogu (250 g)1 serek Danio1 łyżka cukru2 łyżeczki mąki ziemniaczanej2 kostki białej czekoladySkładniki na ciasto razem zmiksować i odstawić na kwadrans. Borówki umieścić w garnku, zasypać cukrem i zagotować. Ser wymieszać z serkiem Danio i łyżką borówek. Do reszty borówek wlać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie wody i zagotować mieszając, aż powstanie konsystencja kisielu. Naleśniki smażyć, nadziewać borówkowym farszem i składać w trójkąty. Polać kisielemborówkowym i posypać startą czekoladą.