ßßß
 
            
         Ciasto:2 szklanki mąki1/2 kostki margaryny1 szklanka cukru1 szklanka mleka1 łyżeczka sody2 łyżki kakao1 łyżeczka cynamonu1 jajkoMleko, kakao, margarynę, cukier i przyprawę zagotować, wystudzić. Dodać resztę składników, zmiksować. Piec ok 30 minut w 180*C. Po ostudzeniu przekroić. Na dużą blachę lepiej zrobić z 1.5 porcji, jedna porcja wystarcza na małą kwadratową blachę, inaczej ciasto będzie za niskie i nie da się przekroić.Krem:1/2 szklanki mleka3/4 szklanki cukru25 dag margarynycukier waniliowy2 szklanki mleka w proszku pełnego (nie to granulowane odtłuszczone, bo wtedy krem jest bez smaku, najlepsze takie w granatowym opakowaniu)Mleko zagotować z cukrem, ostudzić. Margarynę utrzeć do białości, dodawać na przemian po łyżce mleka w proszku i wystudzonego mleka z cukrem.Przekrojone ciasto przełożyć 3/4 kremu, resztę na wierzch, posypać prażonym kokosem.Kokos:50 g kokosu i 2 łyżki cukru zrumienić na 2 łyżkach masła.
Ciasto:2 szklanki mąki1/2 kostki margaryny1 szklanka cukru1 szklanka mleka1 łyżeczka sody2 łyżki kakao1 łyżeczka cynamonu1 jajkoMleko, kakao, margarynę, cukier i przyprawę zagotować, wystudzić. Dodać resztę składników, zmiksować. Piec ok 30 minut w 180*C. Po ostudzeniu przekroić. Na dużą blachę lepiej zrobić z 1.5 porcji, jedna porcja wystarcza na małą kwadratową blachę, inaczej ciasto będzie za niskie i nie da się przekroić.Krem:1/2 szklanki mleka3/4 szklanki cukru25 dag margarynycukier waniliowy2 szklanki mleka w proszku pełnego (nie to granulowane odtłuszczone, bo wtedy krem jest bez smaku, najlepsze takie w granatowym opakowaniu)Mleko zagotować z cukrem, ostudzić. Margarynę utrzeć do białości, dodawać na przemian po łyżce mleka w proszku i wystudzonego mleka z cukrem.Przekrojone ciasto przełożyć 3/4 kremu, resztę na wierzch, posypać prażonym kokosem.Kokos:50 g kokosu i 2 łyżki cukru zrumienić na 2 łyżkach masła.