Wykonanie
Kolejna potrawa z wykorzystaniem produktu firmy
Winiary. Dziś zupa jarzynowa, którą uwielbiam. Dodatkowo właśnie teraz jest sezon na takie pyszności, ponieważ na targu możemy znaleźć mnóstwo świeżych i kolorowych warzyw.Składniki:3litry
wody1
udziec z
indykakilka ziarenek:
pieprzu,
ziela angielskiego,
liść laurowy,
sól,
pieprz4
ziemniaki2
marchewkicebulaselerpietruszka i
natka pietruszkigarść
fasoli żółtej/zielonejparę różyczek
kalafioraPrzygotowanie:Do garnka wlewamy
wodę, wkładamy
udziec, dodajemy
liście laurowe,
ziele angielskie oraz
pieprz i gotujemy 45 minut.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę - płuczemy.
Cebulę opiekamy delikatnie na gazie.
Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki.
Kalafiora myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki.
Marchewkę,
seler i
pietruszkę - myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni.Wszystkie powyższe warzywa wrzucamy do ugotowanego
wywaru i czekamy aż zmiękną. Na koniec wsypujemy zupę jarzynową
Winiary, dodajemy
pieprz,
sól oraz posiekaną
natkę pietruszki i gotujemy jeszcze chwilkę. Po chwili zupa jest gotowa do jedzenia :)Smacznego!