ßßß
Składniki :1 opakowanie tortellini z szynką1/2 papryki czerwonej1 kawałek białej części pora ( około 15 cm )1/2 puszki zielonego groszku3 ogórki konserwowe2 łyżki ketchupu pikantnego -najlepiej diabelski 😉1 łyżka majonezusól do smakuszczypta granulowanego czosnku
Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu , unikniemy wtedy przykrych niespodzianek , tym bardziej ,że każdy producent ma inne parametry . Odsączamy , studzimy . Ogórka konserwowego kroimy drobno , dorzucamy na sitko z tortellini , żeby dobrze odciekł , dorzucamy tam jeszcze groszek -niech także się osuszy . Paprykę kroimy drobniutko , pora siekamy . Wszystko wrzucamy do miski , dodając majonez , ketchup , sól i czosnek . Mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy na godzinkę do lodówki -gotowe . Po tym czasie można serwować . Jeśli ktoś nie ma pod ręką ognistego ketchupu może użyć łagodnego i dodać odrobinę chilli – efekt końcowy będzie taki sam. Smacznego 😉