Wykonanie
Dziś bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymagająca wymyślnych składników
szynka na kanapki :)Lista zakupów:1200 g
szynkimarynata:4 łyżki
majonezu4 łyżki
ostrego keczupu4 ząbki
czosnkuCzosnek wycisnąć i wymieszać z
majonezem i
keczupem. Całą
szynkę dokładnie wysmarować marynatą. Włożyć do miski i zalać pozostałym sosem. Przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.Na drugi dzień wyjąć
szynkę zdjąć nadmiar marynaty i włożyć do małego naczynia żaroodpornego.Piec ok. 1 godz. i 15 min. w 180 st. (grzanie góra- dół).W połowie pieczenia
szynkę odwrócić do góry nogami. Pod koniec pieczenia na kilka minut włączyć opcję grilla, aby
szynka ładnie się zarumieniła.
Smacznego :)