ßßß
Składniki :1/2 opakowania makaronu szpinakowego ( obojętny kształt )6 pieczarek1/2 średniej czerwonej cebulki1 łodyga selera naciowego1 gruby plaster boczku wędzonego ( około 200g )olej do smażeniasól, pieprz1 ząbek czosnku
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i hartujemy zimną wodą . Cebulkę siekamy drobno , pieczarki i seler kroimy w plasterki . Boczek kroimy w kostkę . Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju i wrzucamy boczek , jak zacznie pachnieć , dodajemy do niego cebulkę i chwilkę smażymy , mieszając . Po około 5 minutach dodajemy pozostałe składniki ( selera i pieczarki ) i smażymy około 6-8 minut , ciągle miesząc , po tym czasie dodajemy makaron , solimy , dodajemy zmiażdżony przez praskę ząbek czosnku , pieprz i podsmażamy jeszcze około 6 minut . Po tym czasie danie jest gotowe do podania , uwierzcie jest tak smaczne , że każdy inny dodatek jest już zbędny . Proste , smaczne i tanie .. Smacznego 😉