Wykonanie

Kolejne bardzo smaczne ciasto do zrobienia na szybko. Z ulubionymi
owocami albo bez. Jest wilgotne a w smaku troszeczkę przypomina babkę i troszkę
drożdżowe. Na
kefirze i z minimalną ilością
oleju. Do
kawki idealne :DSkładniki:170 g
mąki krupczatki300 g
mąki tortowej200 g
cukru trzcinowego400 g
kefiru3
jajka50 ml
mleka50 ml
oleju1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sodyszczypta
soliKruszonka:150 g
mąki60 g
cukru pudru80 g
masła temp. pokojowaDodatkowo200 g
jagód (mrożonych
jagód nie musisz rozmrażać)Foremka 25x36 cmWszystkie składniki na ciasto włóż do miski i wymieszaj do połączenia się składników zajmie ci to z 2 minuty. Przelej do natłuszczonej foremki. Ułóż
jagody a wierzch posyp kruszonką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C i piecz do suchego patyczka około 40-50 minut.Kruszonka: Wszystkie składniki włóż do miski i rozcieraj
między palcami aż uzyskasz grudki.